Praksa je pokazala, da so mnogi sposobni kvalitetno shujšati, vendar zaradi nerazumevanja primarnih vzrokov za nastanek debelosti (in odprave le teh) dolgoročno vedno znova zapadejo v težave s telesno težo. Edina prava pot je, odprava vzrokov za nastanek debelosti, sprememba prehranjevalnih navad in redna telesna aktivnost.

Odkrivanje in poglobljeno razumevanje psiholoških vzrokov za nastanek debelosti (pretirana kritičnost do drugih in/ali sebe, velika pričakovanja do življenja samega, podzavestna agresivnost, žalost, užaljenost, nizka samopodoba, slabi odnosi, psihološka ujetost v preteklosti, tolažba s hrano, odvisnost od sladkorja, odvisnost od vsakodnevnega predajanja užitkov gurmanskega prehranjevanja, energijska nepretočnost – slabo zaznavanje občutka sitosti – prenajedanje, osamljenost) je edini način za rešitev. Tudi slabe življenjske navade (premalo spanja, premalo stika z naravo, premalo gibanja, preobsežna uporaba računalnika, hranjenje pred televizorjem, računalnikom, časopisom, ujetost v materialnem svetu, slabo zaznavanje notranjih občutkov,...) so v našem okolju pogosto razlog za težave s telesno težo.

Zgolj zunanja motivacija za pristop k hujšanju (boljši izgled v kopalkah, stava s prijatelji, navodilo zdravnika, nižja številka na tehtnici, vzpodbuda družinskih članov) praviloma dolgoročno gledano ne odpravi debelosti. Ko zunanja motivacija popusti, zapademo v stare življenjske vzorce in se posledično nazaj zredimo. Mnogo ljudi je zelo marljivih, natančno sledijo jedilniku, so redno telesno aktivni, pa kljub temu ne uspejo shujšati. Problem je v nerazumevanju vzroka. Odprava vzoka je garancija za trajno odpravo debelosti. Šele po odpravi vzroka je smiselno pristopiti k dieti in telesni aktivnosti z namenom hujšanja.

S pomočjo naprave Omegawave vam bomo odkrili dejanske vzroke debelosti, vam jih pomagali ozavestiti in pokazati pot do rešitve.

Cena: 100 EUR