Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. V redu Kaj so piškotki?

AEQ dihalne vaje®

AEQ dihalne vaje®

Znanje AEQ dihanja® v kombinaciji s somatskimi vajami omogoča celovito in hitrejšo ureditev stanj kot so:

 1. bolečine v križu, vratu in ramenih,
 2. visok tlak,
 3. srčne aritmije,
 4. glavoboli in migrene,

Nujno potrebno je pri odpravi:

 1. smrčanja,
 2. dihalnih prekinitev,
 3. astme,
 4. bronhitisa,
 5. dihalnih alergij,
 6. alergij na hrano,
 7. depresij

 

Učinek AEQ dihanja® v kombinaciji s somatskimi vajami omogoča:

-Spoznavanje in razumevanje vpliva čustvenih travm, preobremenitev pri športu ali delu, izgorelosti in kroničnih bolečin na dihanje.

-Spoznavanje vzrokov za kronično hiperventilacijo ki slabšalno vpliva na: telesne zmožnosti, počutje, imunost organizma in učinkovitost gibanja in dela.

-Razumevanje zakaj neučinkovito dihanje, ki je danes prisotno pri večini otrok in odraslih, vpliva na karakter in razmišljanje – navsezadnje je dihanje osnoven proces zagotavljanja življenjske energije, ki določa, kdo smo, kako se počutimo in kako se odločamo.

-Učenje učinkovitega dihanja vpliva na spremembo gibalnih vzorcev in izboljšuje stanja, kot so bolečine v križu, vratu, ramenih, visokem tlaku, aritmijah, smrčanju, apneji, astmi, bronhitisu, dihalnih alergijah, alergijah na hrano, kroničnih glavobolih in migrenah.

-Naučili se boste dihanja ki ne temelji na raztezanju in jačanju mišic, saj so te pri večini ljudi povsem zadosti močne; dihalne nepravilnosti večinoma nastanejo zaradi izgube sposobnosti daljšanja mišic, povezanih z dihanjem.

-Spoznavanje vplivov, ki v otroštvu privedejo do zakrčenja mišic prsnega koša, diafragme, ramen in vratu ter vodijo v spremembe drže, gibanja in dihanja. Te spremembe z leti postanejo nezavedni del nas, kar slabo vpliva na telesno, energijsko in duhovno raven bivanja človeka.

 

AEQ dihalne vaje® omogočijo lažjo ekspanzijo prsnega koša in trebušne votline. To vodi do pravilnega dihanja in postopnega nižanja števila vdihov na minuto, upočasni se pretok zraka in zmanjša hitrost pretoka krvi v pljučih. Omogoča dihanje skozi nos, boljšo izrabo vdihanega zraka in absorpcijo kisika iz krvi v telesne celice.

 

Učenje AEQ dihhanja® v kombinaciji s somatskimi vajami je primerno tako za tiste, ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ vaj® in principov, pridobljenih na AEQ delavnicah ali individualnem učenju AEQ metode®.
Primerno je tudi za tiste, ki poklicno delujejo na področjih zmanjševanja negativnih učinkov stresa, izboljševanja telesnih zmožnosti pri svojih strankah ali pa iščejo pristope, ki jim bodo pomagali pri odpravi lastnih težav.

 

Spoznali boste:

• kako dihanje vpliva na aktivacijo simpatičnega ali parasimpatičnega dela avtonomnega živčnega sistema in kako lahko s spremembo dihanja in usmeritvijo zraka v spodnjo polovico pljuč postopoma zmanjšate kronično aktiviran simpatični način delovanja avtonomnega živčnega sistema.
• vpliv dušikovega oksida v vdihanem zraku v nosni votlini na delovanje imunskega in kardiovaskularnega sistema.

• kako z izboljšanjem dihanja izboljšamo izmenjavo kisika in CO2 v mišicah in s tem telesne sposobnosti; ob tem zmanjšamo verjetnost poškodb in pretreniranost pri rekreativnem in vrhunskem športu.

Učenje AEQ dihanja® s somatskimi vajami zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje AEQ dihalnih vaj®. Z njihovo pomočjo boste raziskovali lastne sposobnosti za nadzor zavestnih gibov.

AEQ metoda® je proces učenja, ki vrača izgubljeno kakovost in pomen zavestnega nadzora nad mišicami in gibanjem. S tem vzpostavimo možnost kreativnega in originalnega reševanja težav in si omogočimo lažje ter manj stresno življenje.

Ta proces omogoči razumevanje vzrokov za telesne nepravilnosti, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi so se avtomatizirali telo pa otrdelo. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve. V nasprotnem primeru smo čedalje bolj robotizirani in iste probleme rešujemo na enake, a ne najboljše načine.

Oblecite udobna oblačila, v katerih se lahko neovirano gibljete.

 

Uroš Petan, učitelj somatskega gibanja po AEQ metodi, 2.stopnje, AEQ dihanja, 1. stopnje